Per 15 januari:

Koornetwerk Nederland heeft het Protocol voor de koorsector geactualiseerd naar de situatie vanaf 15 januari 2022. Op die datum veranderden wederom de coronamaatregelen voor de koorsector. De belangrijkste wijziging is het herinvoeren van de 1,5 meter afstand tijdens het zingen.

Wij hebben ervaren dat, hoewel de repetitieruimte groot genoeg is, de afstand van 1,5 m veel afdoet aan het zangplezier. Op dit moment repeteren we niet, in afwachting van eventuele nieuwe richtlijnen op 25 januari.

We blijven vooralsnog, zodra het weer kan, repeteren in de zeer ruime locatie van de Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat in Nijmegen. Daar zal met een CO2meter regelmatig worden gecontroleerd of er voldoende geventileerd wordt.

En we vragen de koorleden zich te houden aan de basiscoronaregels:

– Was de handen vaak en goed, schud geen handen, hoest of nies in de elleboog, raak het gezicht zo min mogelijk aan.
– Blijf thuis bij een vermoeden van corona gerelateerde gezondheidsklachten.
– Lees niet met zijn tweeën uit één partituur.

Houd onze site in de gaten voor het laatste nieuws.