Songs of Sorrow, 27 oktober 2019

‘Songs of Sorrow’ is de titel  van ons volgende concert, dat we op 27 oktober 2019 geven in het kader van de Muziekkring Wijchen.

Aansluitend bij Allerheiligen/ Allerzielen in de jaarkalender verzorgen wij dit concert met Engelse koormuziek in het teken van herdenken.
Centraal in het programma staat het aangrijpende requiem van Herbert Howells. In 1932-33 schreef hij dit requiem, dat hij echter niet publiceerde. In  1935 overleed zijn 9-jarige zoon aan polio, een klap die hij nooit te boven kwam. In andere muziek die hij ter nagedachtenis schreef, putte Howells wel uit materiaal van het Requiem, maar hij gaf dit werk pas aan de openbaarheid prijs in 1980.

Naast het Requiem van Howells zingen we muziek van Purcell, Rutter, Elgar, Wilbey en Walton, deels a capella, deels begeleid door organist Frank van Merwijk en fluitist Pip van Steen. De solo’s worden verzorgd door verschillende koorleden. Frank en Pip verzorgen de instrumentale intermezzi tussen de koormuziek.

U bent van harte welkom om 14 uur in De Schakel, Pius XII straat 85 in Wijchen. Zie ook muziekkring-wijchen.nl