Berichten

Repeteren in Coronatijd

Sinds 3 september hadden we de koorrepetities weer opgepakt. We repeteren op een andere locatie dan we gewend waren, waar we beter rekening kunnen houden met coronaregels zoals afstand houden en ventileren. De Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat voldoet aan die voorwaarden. We houden ons aan bijgaand protocol, dat we opgesteld hebben m.b.v. de richtlijnen van RIVM en Koornetwerk Nederland.

Momenteel liggen de repetities echter helaas stil in verband met de nieuwste coronamaatregelen.

Belangstelling voor ons koor

Het Nijmeegs Kamerkoor zoekt stemmen.
Wil je graag zingen bij een koor met een uitdagend  repertoire, muzikale ambitie én gezelligheid? Dan ben je van harte welkom bij Het Nijmeegs Kamerkoor.

We nodigen je met plezier uit om een of meer repetities met ons mee te doen.

Plaats: Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat 123 in Nijmegen.

Graag aanmelding vooraf via: info@hetnijmeegskamerkoor.nl

Over Loven en Lijden, uitgesteld van 6 juni 2020 naar voorjaar 2021

Het programma zal bestaan uit geestelijke muziek uit verschillende eeuwen: van Palestrina, Bach en Brahms tot Fauré, Pärt, Nystedt en Rheinberger.

De orgelbegeleiding wordt verzorgd door Jan van Egmond.

Houd deze website in de gaten. Zodra er meer bekend is, zullen we het hier melden.

Songs of Sorrow, 27 oktober 2019

‘Songs of Sorrow’ is de titel  van ons volgende concert, dat we op 27 oktober 2019 geven in het kader van de Muziekkring Wijchen.

Aansluitend bij Allerheiligen/ Allerzielen in de jaarkalender verzorgen wij dit concert met Engelse koormuziek in het teken van herdenken.
Centraal in het programma staat het aangrijpende requiem van Herbert Howells. In 1932-33 schreef hij dit requiem, dat hij echter niet publiceerde. In  1935 overleed zijn 9-jarige zoon aan polio, een klap die hij nooit te boven kwam. In andere muziek die hij ter nagedachtenis schreef, putte Howells wel uit materiaal van het Requiem, maar hij gaf dit werk pas aan de openbaarheid prijs in 1980.

Naast het Requiem van Howells zingen we muziek van Purcell, Rutter, Elgar, Wilbey en Walton, deels a capella, deels begeleid door organist Frank van Merwijk en fluitist Pip van Steen. De solo’s worden verzorgd door verschillende koorleden. Frank en Pip verzorgen de instrumentale intermezzi tussen de koormuziek.

U bent van harte welkom om 14 uur in De Schakel, Pius XII straat 85 in Wijchen. Zie ook muziekkring-wijchen.nl

Koop uw kaartjes voor de Johannes Passion

U kunt kaartjes voor de Johannes Passion van 6 april bestellen door een mailtje te sturen naar kaartjes@hetnijmeegskamerkoor.nl.

Maakt u tegelijkertijd het verschuldigde bedrag over naar rekeningnummer NL86 ABNA 0607 1184 23 t.n.v. Het Nijmeegs Kamerkoor. Vermeld u hierbij s.v.p. “kaartjes voor <uw naam>”. Zodra het bedrag op onze rekening staat, krijgt u de bestelde kaartjes per mail toegestuurd. Dit kan enkele dagen duren.

U kunt deze kaartjes bij de kassa op uw telefoon laten zien, maar u kunt ze natuurlijk ook printen.

U KUNT NOG KAARTJES IN DE VOORVERKOOP KOPEN TOT UITERLIJK VRIJDAG 5 APRIL. Daarna alleen nog op de avond zelf aan de kassa.

De toegangsprijzen zijn:

Voorverkoop:    €22,50       jongeren tot 30 jaar €12,50       kinderen tot 12 jaar gratis

Aan de kassa:    €25,00        jongeren tot 30 jaar €15,00           kinderen tot 12 jaar gratis

Lees meer over dit concert

Johannes Passion van Bach samen met het Resonet Ensemble


Majesteitelijk is de figuur van Jezus in het Johannes-evangelie. Zelfverzekerd en soeverein beschaamt hij de joodse hogepriester Kajafas en wijst hij de romeinse procurator Pilatus terecht. Hoe het gemene volk ook raast en tiert, onverstoorbaar gaat hij met opgeheven hoofd  zijn zware en bittere weg.

Majesteitelijk is de muziek van Bach in zijn Johannes passie. Het grandioze openingskoor, misschien wel Bachs meest revolutionaire stuk, grijpt je meteen bij de keel met omineus pulserende strijkers, pijnlijk dissonerende blazers en een koor dat zijn Heer aanroept en aanspoort te tonen dat hij waarlijk Gods zoon is. Bach laat je vervolgens twee uur lang niet meer los met een dramatisch vertellende Evangelist, een koor dat voortdurend tiert en raast en solisten die individuele emoties verklanken. Het troostende verstilde slotkoraal, in alle opzichten een antithese van de opening, besluit de passie even majesteitelijk, maar nu als persoonlijke beleving.

Het Nijmeegs Kamerkoor en het Resonet Ensemble hopen u te ontroeren met deze majestueuze prachtige passiemuziek.

Op 6 april 2019 gaan we de Johannes Passion van Bach uitvoeren in de grote St Bartholomaeuskerk in Beek. We doen dat samen met het Resonet Ensemble, waarmee we eerder samenwerkten in de uitvoering van het Weihnachtsoratorium.

Als solisten zullen optreden:

sopraan: Irma ten Brinke

alt: Elsbeth Gerritsen

tenor: Henk Gunneman

bas: Jaap Roos (in de rol van Pilatus) en Jan Carpentier (alle andere rollen)

Als gambiste konden we Maaike Boekholt contracteren.

Omdat ons koor enige versterking kon gebruiken voor dit project, hebben we een aantal , veelal jonge, gastzangers gevraagd om mee te doen. Zo proberen wij niet alleen de jongere generatie mee te laten delen in het plezier van het instuderen en uitvoeren van deze prachtige muziek, maar ook de uitvoering van  dit bijzonder waardevolle cultureel erfgoed voor de toekomst te behouden.

Ook voor de bezoekers geldt dat jongere bezoekers extra welkom zijn. Zij zullen dan ook tegen een gereduceerd tarief naar de Johannes Passion kunnen komen luisteren.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds

Kerstconcert

Op 15 december voeren we onder andere “A Ceremony of Carols” van Benjamin Britten uit. Via onderstaande link kunt u de flyer bekijken met meer informatie.

Kerstconcert 2018