Glashelder

17 juni 2018

We sloten ons aan bij de vele activiteiten die in Nijmegen georganiseerd werden ter gelegenheid van Nijmegen European Green Capital 2018, en hadden dan ook muziek en teksten gezocht met als thema “water”. De titel “Glashelder” vestigde de aandacht op de zorg voor duurzaamheid en milieu en de betekenis van water voor onze stad. We verzorgden, samen met het Blokfluitensemble van de Lindenberg onder leiding van Pip van Steen, een concert op twee locaties aan en op de rivier, en er werd ook poëzie ten gehore gebracht door Eva Jeune. We startten op het KSCC Schipperscentrum Nijmegen in de Waalhaven. Daarna wandelden we (al zingend) naar de Brebl in de voormalige Honigfabriek, waar het tweede gedeelte van het concert ten gehore werd gebracht. Het werd een leuke en afwisselende middag met mooie muziek.

Bekijk een fragment

Weihnachtsoratorium van J.S. Bach

9 en 10 december 2017

Samen met het Resonet Ensemble gaven we op 9 december een zeer geslaagde uitvoering van alle cantates van Bachs Weihnachtsoratorium voor een vrijwel volle Grote St Bartholomeuskerk in Beek. Solisten waren Marjon Strijk, Elsbeth Gerritsen, Erik Janse en Jan Carpentier. De kritieken waren lovend.

Tussen de cantates door gebruikten meer dan honderd bezoekers en uitvoerenden een gezamenlijke maaltijd in enkele van Beeks horecagelegenheden.

Op 10 december voerden we de cantates 1,3,5 en 6 ook uit in de Johannes de Doperkerk in Wageningen. De sopraanpartij werd i.v.m. ziekte van Marjon deze keer gezongen door Tanja Obalski. Helaas was het bezoekersaantal bij deze uitvoering door het uitzonderlijk slechte weer lager dan verwacht.

Luister naar het openingskoor

The Zoo, korte volksopera van Arthur Sullivan, ter gelegenheid van ons 40-jarig jubileum

11 november 2017

Het Nijmeegs Kamerkoor vierde op zaterdag 11 november 2017 het 40-jarig jubileum met de feestelijke en zeer geslaagde uitvoering van de korte opera The Zoo (Arthur Sullivan). Alle solopartijen werden gezongen door koorleden, en familie en vrienden deden mee als gastzangers of als begeleidend orkest.

Het goed bezochte concert vond plaats in het Montessori-college, Kwakkenbergweg 27, Nijmegen.

A Capella Concert In Hoger Sferen

12 februari 2017

Op zondagmiddag 12 februari 2017 zongen wij een concert met een keur aan werken uit de a capella koortraditie, getiteld In Hoger Sferen. Voor dit concert had Jos Avontuur samen met dirigent Paulien Roos een programma samengesteld met muziek van alle tijden en sferen. Op het programma stonden werken van o.a. Monteverdi, Janacek, Sweelinck, Debussy, Diepenbrock en Mendelssohn, voorwaar hoogtepunten uit de a capella koormuziek.  Marjan de Haer, harpiste, verzorgde de intermezzi. Het concert vond plaats in de Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat 125 in Nijmegen en werd goed bezocht.