Kerstconcert 23 december 2023

Ons kerstconcert gaven we in de sfeervolle en goed gevulde Petruskerk in Nijmegen. Op het programma stonden Duitstalige liederen vanaf 1600, als feestelijke opmaat naar Kerstmis. Bij een deel van de liederen werden we instrumentaal begeleid door Joseph Steenbrink (kistorgel), Anke Foede en Suus Bijleveld (beiden viool), Cyril Tönissen (cello) en twee blokfluitisten uit ons koor. Sopraan Machteld de Vos nam in een van de liederen de solo voor haar rekening.
Het was na bijna 20 jaar het afscheidsconcert van onze dirigent Paulien Roos.


Passieconcert 2 april 2023

Het Passieconcert gaven we in de prachtige Anthonius van Paduakerk in Nijmegen. Het zonlicht kwam door de kleurrijke ramen en de kerk zat vol.

Ons koor was aangevuld met enkele projectzangers. Organist Wim Roelfsema begeleidde ons bij het Stabat mater van Josef Rheinberger en bij het Requiem van Maurice Duruflé. Alt-mezzo Cileke Angenent zong enkele fraaie solo’s en een deel uit het Requiem. Ook enkele prachtige motetten stonden op ons programma. Luister naar Christus factus est van Anerio


Sehnsucht

6 november 2022

 

Na een lange coronapauze verzorgden we in het voorjaar van 2022 twee kleine optredens, bij ‘Podium voor de Stad’ en ‘Nijmegen Klinkt’.

Ons eerste echte concert na die lange tijd was “Sehnsucht, een reis door de Romantiek“. Duitstalige romantische muziek van Mendelssohn,  Schumann,  Brahms,  R. Strauss en Bartok.

Dit programma hebben we uitgevoerd in de volle en heel sfeervolle kerk van de Protestantse Gemeente in Groesbeek.

De pianobegeleiding werd verzorgd door de uit Nijmegen afkomstige David de Best, die ook tussen onze stukken door de sterren van de hemel speelde.


Songs of sorrow

27 oktober 2019

Dit concert gaven we voor een volle zaal in het kader van de Muziekkring Wijchen. Het Requiem van Howells stond centraal. Daarnaast zongen we muziek van Purcell, Rutter, Barber, Rex, Willcocks, Wilbey en Walton, deels a capella, deels begeleid door organist Frank van Merwijk en fluitist Pip van Steen.

 

Johannes Passion van Bach

6 april 2019

Begeleid door het Resonet Ensemble, waarmee we in 2017 ook het Weihnachtsoratorium uitvoerden, zongen we de Johannes Passion van Bach in een volle St Bartholomaeuskerk in Beek. Er waren ongeveer 280 bezoekers op dit concert afgekomen en hun reacties waren erg enthousiast.

Solisten waren Irma ten Brinke, Elsbeth Gerritsen, Henk Gunneman, Jaap Roos en Jan Carpentier.

Het koor was, net als bij het Weihnachtsoratorium aangevuld met een aantal projectzangers.

           


Kerstconcert

15 december 2018

In Herberg De Aandacht in Heteren voerden wij ons Kerstconcert uit voor een goed gevulde kerk. Centraal stond “A Ceremony of Carols” van Benjamin Britten, begeleid op harp door Marjan de Haer. Verder stonden ook stukken van Purcell, Rutter, Byrd, Warlock en Chilcott op het programma naast een aantal bekende kerstliederen die door het publiek werden meegezongen. Koormuziek werd afgewisseld met een harp-intermezzo en met gedichten.


Glashelder

17 juni 2018

We sloten ons aan bij de vele activiteiten die in Nijmegen georganiseerd werden ter gelegenheid van Nijmegen European Green Capital 2018, en hadden dan ook muziek en teksten gezocht met als thema “water”. De titel “Glashelder” vestigde de aandacht op de zorg voor duurzaamheid en milieu en de betekenis van water voor onze stad. We verzorgden, samen met het Blokfluitensemble van de Lindenberg onder leiding van Pip van Steen, een concert op twee locaties aan en op de rivier, en er werd ook poëzie ten gehore gebracht door Eva Jeune. We startten op het KSCC Schipperscentrum Nijmegen in de Waalhaven. Daarna wandelden we (al zingend) naar de Brebl in de voormalige Honigfabriek, waar het tweede gedeelte van het concert ten gehore werd gebracht. Het werd een leuke en afwisselende middag met mooie muziek.

Bekijk een fragment


Weihnachtsoratorium van J.S. Bach

9 en 10 december 2017

Samen met het Resonet Ensemble gaven we op 9 december een zeer geslaagde uitvoering van alle cantates van Bachs Weihnachtsoratorium voor een vrijwel volle Grote St Bartholomeuskerk in Beek. Solisten waren Marjon Strijk, Elsbeth Gerritsen, Erik Janse en Jan Carpentier. De reacties waren lovend.

Tussen de cantates door gebruikten meer dan honderd bezoekers en uitvoerenden een gezamenlijke maaltijd in enkele van Beeks horecagelegenheden.

Op 10 december voerden we de cantates 1,3,5 en 6 ook uit in de Johannes de Doperkerk in Wageningen. De sopraanpartij werd i.v.m. ziekte van Marjon deze keer gezongen door Tanja Obalski. Helaas was het bezoekersaantal bij deze uitvoering door het uitzonderlijk slechte weer lager dan verwacht.


The Zoo, korte volksopera van Arthur Sullivan, ter gelegenheid van ons 40-jarig jubileum

11 november 2017


Het Nijmeegs Kamerkoor vierde op zaterdag 11 november 2017 het 40-jarig jubileum met de feestelijke en zeer geslaagde uitvoering van de korte opera The Zoo (Arthur Sullivan). Alle solopartijen werden gezongen door koorleden, en familie en vrienden deden mee als gastzangers of als begeleidend orkest.

Het goed bezochte concert vond plaats in het Montessori-college te Nijmegen.

 

 


A Capella Concert In Hoger Sferen

12 februari 2017                                                                                 

Op zondagmiddag 12 februari 2017 zongen wij een concert met een keur aan werken uit de a capella koortraditie, getiteld In Hoger Sferen. Voor dit concert had Jos Avontuur samen met dirigent Paulien Roos een programma samengesteld met muziek van alle tijden en sferen. Op het programma stonden werken van o.a. Monteverdi, Janacek, Sweelinck, Debussy, Diepenbrock en Mendelssohn, voorwaar hoogtepunten uit de a capella koormuziek.  Marjan de Haer, harpiste, verzorgde de intermezzi. Het concert vond plaats in de Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat 125 in Nijmegen en werd goed bezocht.