Songs of Sorrow

27 oktober 2019

 

 

Op 27 oktober 2019 gaven we een concert voor een volle zaal in het kader van de Muziekkring Wijchen. In dit concert, getiteld Songs of Sorrow, stond het Requiem van Howells centraal. Daarnaast zongen we muziek van Purcell, Rutter, Barber, Rex, Willcocks, Wilbey en Walton, deels a capella, deels begeleid door organist Frank van Merwijk en fluitist Pip van Steen.

In verschillende van de uitgevoerde stukken zaten kortere of langere solo’s, die door koorleden werden uitgevoerd. Helaas was Maike van den Brink ziek; haar solo’s werden gezongen door Joleen Olthof.

 

Bekijk het complete programma en luister naar Psalm 121 uit het Requiem van Howells, met Gerhard Boot en Jan Pieter Zwart als solisten.


Johannes Passion van Bach

6 april 2019

Begeleid door het Resonet Ensemble, waarmee we in 2017 ook het Weihnachtsoratorium uitvoerden, zongen we de Johannes Passion van Bach in een volle St Bartholomaeuskerk in Beek. Er waren ongeveer 280 bezoekers op dit concert afgekomen, en hun reacties waren erg enthousiast.

Solisten waren Irma ten Brinke, Elsbeth Gerritsen, Henk Gunneman, Jaap Roos en Jan Carpentier.

Het koor was, net als bij het Weihnachtsoratorium aangevuld met een aantal projectzangers.

Luister naar “Mein treuer Heiland” en naar het slotkoraal.

           


Kerstconcert

15 december 2018

In Herberg De Aandacht in Heteren voerden wij ons Kerstconcert uit voor een goed gevulde kerk. Centraal stond “A Ceremony of Carols” van Benjamin Britten, begeleid op harp door Marjan de Haer. Verder stonden ook stukken van Purcell, Rutter, Byrd, Warlock en Chilcott op het programma naast een aantal bekende kerstliederen die door het publiek werden meegezongen. Koormuziek werd afgewisseld met een harp-intermezzo en met gedichten.

Luister naar “God so loved the world” van Chilcott, met Maike van den Brink als soliste.


Glashelder

17 juni 2018

We sloten ons aan bij de vele activiteiten die in Nijmegen georganiseerd werden ter gelegenheid van Nijmegen European Green Capital 2018, en hadden dan ook muziek en teksten gezocht met als thema “water”. De titel “Glashelder” vestigde de aandacht op de zorg voor duurzaamheid en milieu en de betekenis van water voor onze stad. We verzorgden, samen met het Blokfluitensemble van de Lindenberg onder leiding van Pip van Steen, een concert op twee locaties aan en op de rivier, en er werd ook poëzie ten gehore gebracht door Eva Jeune. We startten op het KSCC Schipperscentrum Nijmegen in de Waalhaven. Daarna wandelden we (al zingend) naar de Brebl in de voormalige Honigfabriek, waar het tweede gedeelte van het concert ten gehore werd gebracht. Het werd een leuke en afwisselende middag met mooie muziek.

Bekijk een fragment


Weihnachtsoratorium van J.S. Bach

9 en 10 december 2017

Samen met het Resonet Ensemble gaven we op 9 december een zeer geslaagde uitvoering van alle cantates van Bachs Weihnachtsoratorium voor een vrijwel volle Grote St Bartholomeuskerk in Beek. Solisten waren Marjon Strijk, Elsbeth Gerritsen, Erik Janse en Jan Carpentier. De kritieken waren lovend.

Tussen de cantates door gebruikten meer dan honderd bezoekers en uitvoerenden een gezamenlijke maaltijd in enkele van Beeks horecagelegenheden.

Op 10 december voerden we de cantates 1,3,5 en 6 ook uit in de Johannes de Doperkerk in Wageningen. De sopraanpartij werd i.v.m. ziekte van Marjon deze keer gezongen door Tanja Obalski. Helaas was het bezoekersaantal bij deze uitvoering door het uitzonderlijk slechte weer lager dan verwacht.

Luister naar het openingskoor


The Zoo, korte volksopera van Arthur Sullivan, ter gelegenheid van ons 40-jarig jubileum

11 november 2017


Het Nijmeegs Kamerkoor vierde op zaterdag 11 november 2017 het 40-jarig jubileum met de feestelijke en zeer geslaagde uitvoering van de korte opera The Zoo (Arthur Sullivan). Alle solopartijen werden gezongen door koorleden, en familie en vrienden deden mee als gastzangers of als begeleidend orkest.

Het goed bezochte concert vond plaats in het Montessori-college, Kwakkenbergweg 27, Nijmegen.

 

 


A Capella Concert In Hoger Sferen

12 februari 2017                                                                                 

Op zondagmiddag 12 februari 2017 zongen wij een concert met een keur aan werken uit de a capella koortraditie, getiteld In Hoger Sferen. Voor dit concert had Jos Avontuur samen met dirigent Paulien Roos een programma samengesteld met muziek van alle tijden en sferen. Op het programma stonden werken van o.a. Monteverdi, Janacek, Sweelinck, Debussy, Diepenbrock en Mendelssohn, voorwaar hoogtepunten uit de a capella koormuziek.  Marjan de Haer, harpiste, verzorgde de intermezzi. Het concert vond plaats in de Antonius Abtkerk aan de Dennenstraat 125 in Nijmegen en werd goed bezocht.