Het Nijmeegs Kamerkoor zingt klassieke muziek ‘door de eeuwen heen’, van Palestrina en ouder tot Poulenc en moderner en van Bach tot Britten.

Het Nijmeegs Kamerkoor werd op initiatief van enkele enthousiaste muziekliefhebbers opgericht in februari 1977. Wat ooit begon als een klein vocaal ensemble is nu uitgegroeid tot een kamerkoor dat in Nijmegen en omstreken grote bekendheid geniet.

We streven naar een bezetting van minimaal 7, 7, 5, 5 en maximaal 10, 10, 7, 7 (sopranen, alten, tenoren, bassen) en zingen zowel a capella als met begeleiding..

Voorbeelden van ons repertoire vind je onder Eerdere concerten


Koorleden

Sopranen Alten Tenoren Bassen
Maike van den Brink

Liesbeth van Doorn

Dineke Eikelboom

Ans de Klein

Joleen Olthof

Lia Bronkhorst

Pia Holland

Miriam Lucassen

Els Vermuë

Annelies de Vries

Marijn Kapteijns

Ton Konings

Jan Pieter Zwart

Gerhard Boot

Willem Holland

Frans Ligthart

Han Oud


Bestuur

Ton Konings, voorzitter

Joleen Olthof, penningmeester

Karin Bliemer, secretaris

Els Vermuë, lid

Truus van Nisselrooy, bestuursadviseur / erelid


Dirigent

Paulien Roos dirigeert Het Nijmeegs Kamerkoor sinds januari 2007.

Paulien Roos studeerde achtereenvolgens piano (bij Edith Lateiner), kamermuziek (bij Mila Baslawskaja), liedbegeleiding (bij Kelvin Grout) en koordirectie (bij Barend Schuurman) aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast volgde zij cursussen en masterclasses o.a. bij Elly Ameling, Rudolf Jansen, Jos van Veldhoven en Daniel Reuss. Zij was enige jaren verbonden als repetitor aan het Rotterdams conservatorium. Naast Het Nijmeegs Kamerkoor, dirigeert Paulien Canticum Gorssel, het Nijmeegs koor Flos Campi en Capella Walburga van de Walburgiskerk te Zutphen. Met dit laatste koor maakte zij opnames voor de NCRV radio.


(foto: Ruud Kronenburg)