Het Nijmeegs Kamerkoor zingt klassieke muziek ‘door de eeuwen heen’, van Palestrina en ouder tot Poulenc en moderner en van Bach tot Britten.

Het Nijmeegs Kamerkoor werd op initiatief van enkele enthousiaste muziekliefhebbers opgericht in februari 1977. Wat ooit begon als een klein vocaal ensemble is nu uitgegroeid tot een kamerkoor dat in Nijmegen en omstreken grote bekendheid geniet.

We streven naar een bezetting van minimaal 7, 7, 5, 5 en maximaal 10, 10, 7, 7 (sopranen, alten, tenoren, bassen) en zingen zowel a capella als met begeleiding.

Voorbeelden van ons repertoire vind je onder Eerdere concerten

Koorleden

Louise Thissen, secretaris
Truus van Nisselrooy, bestuursadviseur / erelid

Dirigent

Per 1 februari 2024 is Gonny van der Maten onze dirigent. Gonny is een veelzijdig musicus: ze dirigeert enkele koren en is daarnaast concertorganist en orgeldocent. Zij is verder zeer actief in het muziekleven, in bestuursfuncties en als organisator van concerten.
We zijn als koor blij dat we onder haar leiding aan de slag kunnen gaan en kunnen werken aan nieuw repertoire en uitvoeringen.